Recent Posts

Archive

Tags

Parels in Haarlem

Hup, precies in het Centrum, naast de grote kerk aan de oude groenmarkt 8 ligt sinds 2009 een parel van een restaurant, Parels. Eigenaren zijn Pim en Ted Serné, en sinds kort heeft Pim ook het Italiaanse DIGA (stuwdam) geopend aan de Damstraat. Parels heeft een moderne uitstraling, een mooi terras en een leuke vlotte bediening. Wij hebben er geluncht (mei 2017) en zijn dit keer maar eens met de wijn begonnen. Een Franse wijn voor 20,- de fles (is ook meteen de goedkoopste) en die was nou eens echt lekker! Lekker fris met een zuurtje en dat schreeuwde om vis. En ja hoor dat hebben ze bij Parels, zeetong 300/400 gram (22,50) met komkommersalade, friet en remouladesaus (staat remouladessaus op het menu). Oesters had ook gekund maar die zijn 3,- per stuk (dozijn 30,-) en er staat niet bij welke oester het is. Misschien heb ik teveel gereisd in de wereld, maar waarom moet een oester in Nederland nou 3 euro kosten? De zeetong was heel mooi van kleur (echt een plaatje) en vers, dus makkelijk van de graat te halen. Remoulade was fris met een zuurtje en volgens mij zelf gemaakt. Frieten lekker krokant en zacht van binnen (zeg maar Belgische frieten) en leuk geserveerd als frietzak in een standaard.

Tijdens de lunch geen zin in vis? Er is ook een parel van een burger MET bacon! Voor maar 12,50. Maar ook gegrilde kip en saté van de haas met gado-gado (moet dat streepje niet weg). En er zijn vegatarische (ja het staat er echt zo op het menu) zoals ravioli en kaasfondue.

De bediening was niet opdringerig, maar we kregen wel alle kans om bij te bestellen en er werd vriendelijk geïnformeerd of alles naar wens was. Prima!

Ik kende deze parel in Haarlem niet en werd aangenaam verrast door de frisse ruime sfeer en gewoon op maandag open voor lunch. Kijk daar kunnen we wat mee.

4/5 culiflowers vanwege de verse bereiding, mooi terras, prettige bediening en natuurlijk de spelfouten in het menu.

…..

Netherlands, Haarlem

©2016 by RemCoos Culiflowers. Proudly created with Wix.com