Recent Posts

Archive

Tags

Kaas en Fruit combinaties


Kaas en Fruit gaan goed samen, maar we eten het niet regelmatig. Dat komt ook een beetje doordat we de combinaties niet goed kennen en het dus een beetje vermijden. Toch zijn er beroemde combies snel en effectief op tafel te zetten. Hier wat ideeën om je op weg te helpen.

Griekse Feta en Watermeloen

Neem lekkere wat zoute stevige Feta en een rode watermeloen. Snij in dobbelstenen en leg ze op elkaar met een prikkertje erin. Serveren met wat verse oregano en goede balsamico azijn.

Mozzarella en Peer

Grill de peer een beetje in de pan en serveer er een dot Mozzarella op. Of als je uit je bol wil gaan neem Burrata, dezelfde Mozzarella maar dan gevuld met mozzarella en room.

Brie en Peer

Lekkere verse peer met daarop een plak brie en om het af te maken een klein beetje honing en een halve walnoot, lekker voor het krokantje!

Cream Cheese en Framboos

Deze is een beetje over komen waaien uit de cheesecake cultuur van Amerika. Leuk op een lepel, doe de creamcheese er op en druk er een framboos in, of neem een frambozen jam of chutney daarvoor in de plaats. Ik doe er nog een beetje bieslook op.

Cheddar en Apple (rood)

Zoet met hartig! Lekkere plak appel met een plak Cheddar. Wil je het nog mooier dan even onder de grill zodat de kaas over de appel smelt.

Blauw en Vijg

Ik hou van de stevige pittige Roquefort. Snij in dobbelstenen, beetje honing erop en “plak” er wat vijg op. Of vijgenchutney natuurlijk. Prikkertje erdoor en klaar.

Dus kazen als Brie en Camembert hebben een zachte, crème achtig mondgevoel met diepe aardse smaken en deze worden omhoog gehaald door de bijna zurige zoetheid van bijvoorbeeld peer, bessen en watermeloenen.

De krachtige smaakvolle blauwe kazen hebben een meer zoute smaak en het contrast met zoet en sappig zoals met peer, druiven en vijgen is dan ook zeer geslaagd.

In november worden we weer overspoeld met Cranberries, gedroogd of in een Chutney. De mooie donkerrode kleur en de zoetzure smaak past goed bij de witte zachte structuur van een rijpe Brie. Serveer eens met een kruidige Riesling.

….

Netherlands, Haarlem

©2016 by RemCoos Culiflowers. Proudly created with Wix.com